Muğla'nın Yöresel Lezzetleri

Muğla Tarhanası

Ülkemizin en önemli lezzetleri arasında bulunan tarhana çorbası her yörede farklı bir şekilde yapılıyor. Dolayısıyla Muğla mutfağında da oldukça farklı bir şekilde ve muazzam bir lezzete sahip olarak yapılıyor. Değişik tarhana hamurlarıyla hazırlanan tarhana çorbası yemeklerden önce oldukça fazla tercih ediliyor.

Birçok faydalı malzemeyle birlikte hazırlanan tarhana çorbası Muğla’da şifa çorbası adıyla da biliniyor. Ayrıca nohut, fasulye ve mercimek gibi baklagiller ile bazı sebzelerin de eklenerek yapıldığı tarhana çorbası ağızda muazzam bir tat bırakıyor.

Muğla Saraylısı

Muğla yöresel yemekleri, çorbaları ve salataları kadar tatlılarıyla da meşhurdur. Özellikle hem Ege bölgesine ait hem de Akdeniz bölgesine ait yöresel tatlıları Muğla mutfağında görmek mümkün. Bu yüzden Muğla mutfağı hem yemekler açısından hem de tatlılar açısından oldukça zengin bir kültüre sahip.

Yörüklerden Muğla mutfağına geçmiş olan Muğla saraylısı Muğla yöresinde tercih edilen en önemli tatlılardan biri. Şekliyle farklı olarak gözükse de yapılışı biraz baklavayı andırıyor. Tadı ise baklavayla yarışır türden. O yüzden Muğla yöresinde özel günler, kız istemeler ve misafirliğe götürülen hediyeler arasında Muğla saraylısının önemli bir yeri vardır. Sizler de Muğla geziniz de enfes yöresel lezzetlerle karnınızı doyurduktan sonra finali Muğla saraylısı ile yapabilirsiniz.

Çökertme Kebabı

Muğla’nın yöresel lezzetleri arasında ismi en çok duyulan ve ülkemizin hemen her noktasında bilinen ve afiyetle yenilen bir lezzet ise çökertme kebabı. Muğla mutfağının kebap çeşitleri arasında ilk sırada olan çökertme kebabı incecik patates kızartmalarının üzerine tereyağlı sosla birlikte dana eti eklenmesi ile yapılıyor. Dana etinin yerine tavuk eti de kullanılabilen çökertme kebabı mutlaka tadılması gereken lezzetlerden biridir.

Birçok kişi çökertme kebabını tatmadan kebap çeşitlerinin genellikle doğu bölgelerinde iyi yapıldığını düşünür. Ancak çökertme kebabıyla bu düşünce mutlaka değişiyor. Muğla yöresinde oldukça lezzetli bir şekilde özel günlerde yapılan çökertme kebabını Muğla’ya giden hemen herkes mutlaka tatmalı.

Keşkek

Ülkemiz sınırları içerisinde doğudan batıya, kuzeyden güneye hemen her coğrafi bölgede yapılan keşkek Muğla yöresinde de yapılıyor. Her bölgenin kendine has tarifiyle yapılan keşkek Muğla’da da oldukça farklı bir şekilde yapılıyor. Buğday ile yapılan keşkeğe Muğla’da dana eti, tavuk eti veya oğlak eti ekleniyor. Böylece keşkeğin hem lezzeti artıyor hem de oldukça doyurucu bir yemek oluyor.

Özellikle geniş yemek sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan keşkek zeytinyağlı sos ile servis ediliyor. Bu sos ise keşkeğe müthiş bir tat katıyor.

Back to Top
Alışveriş Sepeti
Kapat

Sepetinizde ürün bulunmuyor.